Реалізуємо новели Української хартії вільної людини: співпраця учителів та учнів


Учителі української мови і літератури, зарубіжної літератури впроваджують під час навчально-виховного процесу новели Української хартії вільної людини.
Адже основне завдання педагогів – не просто навчати рідної мови, прищеплювати любов до рідної та світової літератур, а виховувати справжню особистість, патріота!
Уроки української мови та літератури , зарубіжної літератури– це нива для засівання знань, а ще – виховання у любові до рідного краю, рідного та світового художнього слова, рідної історії, звичаїв, традицій, віри, а це і є Україна!
Підготовка та участь у конкурсах: знавців рідної мови ім. П.Яцика, мовно-літературному ім. Тараса Шевченка , в українознавчій  грі Соняшник ; пропагування літератури рідного краю (у роботі кімнати-музею ім. Богдана Бастюка); дискусії , інтегровані уроки , виховні години, співпраця із шкільною бібліотекою та літературним музеєм-бібліотекою “Літературне Тернопілля” – усе це кропітка робота  у рамках реалізації таких новел Української хартії вільної людини, як ”Бути українцем”, ” Мислити”, “Любити”, ” Бути активним громадянином ”, ”Бути вільною людиною, “Бути відкритим суспільством”, ”Бути учасником демократичної спільноти народів”
Ми працюємо у руслі основних принципів Української хартії вільної людини :
·      Ми будуємо те, що уявляємо, а отже, від глибини, масштабу і творчого хисту нашої уяви залежить наше майбутнє.
·      Відповідальність за своє життя, а отже, його успіх, добробут і щастя нікому не може бути переданою . Ми самі несемо відповідальність за себе.
·      Мораль і духовні цінності не можуть бути відкладеними на завтра. Вони завжди потрібні сьогодні