Мистецькі заходи на тему: «Христос Воскрес – Воскресне Україна»

 

🔆Мистецькі заходи на тему: «Христос Воскрес – Воскресне Україна» відбулись 20 квітня у закладах загальної середньої освіти Великоберезовицької селищної ради для учнів шкіл, у тому числі внутрішньо-переміщених дітей.
🔰До учасників мистецьких заходів завітали голова Великоберезовицької селищної ради Андрій Галайко, заступник голови селищної ради Андрій Колісник та начальник відділу освіти Василь Цаль.
🙏🏻Великдень – це радісне та світле свято, до якого готуються заздалегідь із особливим трепетом і дорослі, і діти. Підготовка до таких заходів сприяє відродженню звичаїв та обрядів українського народу. Навчає наших дітей завжди вивчати та знати, дотримуватися традицій України. Виховувати в учнів почуття любові до свого народу, кращі якості національного характеру.
👧🏻👦🏼Цікаво й зворушливо на заходах дітям розповідали про роль Великодня в житті людини, про традиції святкування і як вони зберігаються в Україні. Значну увагу приділили важливому етапу – випікання паски.
🥚Особливе місце у майстер-класах було відведено розпису писанок. Зокрема, які орнаменти при цьому використовуються.
🧁Школярі оформлювали та прикрашали Великодній кошик, оздоблювали великодній декор, розписували імбирні пряники.
🇺🇦Свято в школах супроводжувалось веснянками, гаївками та народними іграми.
Окрім цього учні підготували виставки писанок, малюнків, а також створили «писанкове дерево», на якому зібрано писанки школярів різного віку.
💛💙Хай свято Воскресіння Ісуса Христа розбудить усі серця і перетворить їх у храм великої любові, один великий і сильний народ – одну українську родину.
Перемога за нами! З нами Бог! З нами Україна!